Ο πόλεμος  της Τροίας

Μυθολογία

Ιστορία

Up
Στην  αρχή
Τα πρώτα χρόνια
Η απόφαση

 


Μια γνωστή πόλη στην ασιατική ακτή ,η Τροία, ήταν η ισχυρότερη πόλη των χρόνων . Επίσης ήταν γνωστή ως Ήλιον λόγω του ιδρυτή της. Η Τροία βρίσκεται στη λοφώδη περιοχή, μεταξύ του βουνού της  Ήδη  και της θάλασσας του Εύξεινου  Πόντου, που ποτίζεται από τους ποταμούς Σιμούς και Σκάμανδρο.

Μια σύντομη  περιγραφή .Η  Τροία ήταν το έδαφος των ανθρώπων του Τεύκρου και του βασιλιά τους Τεύκρου, του γιου του Θεού του ποταμού Σκάμανδρου και της νύμφης Ίδια . Ο Τεύκρος πήρε έναν γιο του Δία,το Δάρδανο και τον πάντρεψε με την κόρη του Βατία. Ο γιος του νέου ζεύγους, Εριχθόνιος, είχε τρεις γιους: τον Ασάρακο ,τον Γανιμήδη και τον Ήλο.  

Ο τελευταίος των αδελφών κέρδισε σε  ένα αγώνα  μια έγχρωμη αγελάδα .  Το μαντείο του είπε ότι πρέπει να χτίσει μια πόλη εκεί όπου βρήκε την αγελάδα .  Έτσι, ίδρυσε την πόλη Ήλιον ή Τροία.  Γύρω από την πόλη κατασκεύασε έναν προστατευτικό τοίχο , τον οποίο ο γιος του Λαομήδης έφτιαξε υψηλότερο με τη βοήθεια των Θεών Ποσειδώνα και Απόλλωνα.  

 

Τροία είναι χωρίς αμφιβολία η πεμπτουσία του αρχαίου κόσμου, η σκηνή πολλών σκληρών μαχών. Εκτός αυτού, σε αντίθεση με άλλες μυθολογικές ιστορίες, Τροία έχει ένα πραγματικό υπόβαθρο. Τροία υπήρξε.  Στην πραγματικότητα, εννέα διαφορετικό Τροία χτίστηκαν το ένα η κορυφή η μια την άλλη, και τα έβδομα θρυλικά Τροία και ο πόλεμός του ήταν τόσο πραγματικοί όσο και τη σύγχρονη ιστορία.  Φυσικά, οι μύθοι και οι ιστορίες Ήλιων δεν δείχνουν τα απολύτως αληθινά γεγονότα, δεδομένου ότι ο χρόνος πρέπει να προσθέσει μερικά πράγματα.  Εντούτοις, ο πυρήνας της ιστορίας αυτό είναι βασισμένος στον ιστορικό πόλεμο, ένας πόλεμος που κράτησε όλους τους πολίτες εκείνου του χρόνου στην αγωνία.  

Ήταν πολιτική και δύναμη που έφεραν την πόλη σε έναν τέτοιο πόλεμο.  Δείτε πώς όλοι άρχισαν.  

Up / Οι Θεοί / Οι Ήρωες / Οι Δαναΐδες / Ευρώπη / Οι Ατρείδες / Ο πόλεμος  της Τροίας / Τα μαντεία

 
 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

«ΝΕΟΛΑΙΑ»/Δράση 3.2 «Μελλοντικό Κεφάλαιο» Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"