Στην  αρχή

Μυθολογία

Ιστορία

Up
Στην  αρχή
Τα πρώτα χρόνια
Η απόφαση

 


Όλα άρχισαν όταν ερωτεύονται Ζευς Ζευς και Ποσειδώνια στη νύμφη Θέτις.  Εντούτοις, ο χρησμός είχε πει ότι ο γιος Θέτις θα ήταν πολύ ισχυρότερος από τον πατέρα του, και φυσικά κανένας από τους δεν θέλησε αυτό για να συμβεί με τους γιους τους. Επομένως έψαξαν για ένα άτομο για τη νύμφη που δεν θα ήταν πολύ ισχυρή.  Το επιλεγμένο άτομο ήταν Πέλοπας, ο γιος Αιακός.  

Για το δευτερόλεπτο και την τελευταία φορά στην ιστορία της ελληνικής μυθολογίας, όλοι οι Θεοί παρευρέθηκαν σε έναν γάμο στη γη.  Όλοι εκτός από το ένα, η θεά της ασυμφωνίας Έρις, η οποία δεν προσκλήθηκε (ή θα επιθυμούσατε να έχετε την ασυμφωνία στο γάμο σας;).  Φυσικά, δεν ήταν ευχαριστημένη από αυτό, και αποφάσισε να περάσει από σύντομα ακόμα κι αν δεν προσκλήθηκε.  Μόλις εκεί, άφησε ένα χρυσό μήλο δίπλα όπου οι θεές Αθηνά, Ήρα και Αφροδίτη κάθονταν.  Στο μήλο γράφτηκε:  για την ομορφότερη θεά.  

Καλά, θα χρειάζονταν έναν διαιτητή.  Όχι ο Πέλοπας επειδή ήταν ο γάμος του, κατόπιν... όλα τα βλέμματα που εγκαταστάθηκαν σε έναν μόνο ποιμένα ονόμασε το Παρίσι.  Ήταν ο γιος του Πρίαμος και Έκαβε, το βασιλικό ζεύγος της τρόικας.  Όταν το Παρίσι γεννήθηκε, το μανδυών είπε στο γονέα του ότι θα έφερνε μια μεγάλη κακοτυχία στην πόλη, έτσι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το μωρό.  Μια ημέρα, αθλητικοί ανταγωνισμοί οργανώθηκε στο Τροία και έναν συμμετέχοντα κατόρθωσε να κερδίσει όλο το υπόλοιπο.  Όταν αυτός πλησιάζω ο βασιλιάς και ο βασίλισσα, αυτός συνειδητοποιώ ότι αυτός είμαι τους γιος Παρίσι και παίρνω αυτός πίσω στο σπίτι πλήρης χαρά.  

Έτσι το Παρίσι πρέπει να αποφασίσει όποιος των θεών ήταν ο ομορφότερος.  Μια αρκετά δύσκολη απόφαση. Η Ήρα του υποσχέθηκε τη δύναμη, τη φρόνηση Αθηνάς, και η Αφροδίτη η ομορφότερη γυναίκα στη γη.  Το Παρίσι επέλεξε την Αφροδίτη και, με αυτό, την ομορφότερη γυναίκα στη γη.  

Αυτή η γυναίκα ήταν η Έλενα, η σύζυγος του αυτοκράτορα στη Σπάρτη, τον Μενέλαος. Αλλά αυτό δεν πείραξε στο Παρίσι, το οποίο έφυγε σε Σπάρτη για να αποκτηθεί η μελλοντική γυναίκα του... αρκετά ένα λεπτό θέμα.  

Η Έλενα ήταν η κόρη του Δία και της Λεβα.  Όταν ο καιρός ήρθε ότι έπρεπε να παντρευτεί, πολλοί διάσημοι ήρωες έφθασαν από τον ολόκληρο κόσμο για να παλέψουν για την.  Κατόπιν ο βασιλιάς Τυνδάρεως, ο προστάτης του κοριτσιού, πήρε φοβισμένος, δεδομένου ότι ήξερε ότι όλοι εκείνοι που δεν θα έπαιρναν τη Έλενα θα γίνονταν οι εχθροί του.  Αλλά μετά από συμβουλές από Οδυσσεύς, ο βασιλιάς τους έκανε την υπόσχεση ότι θα δέχονταν την απόφαση και ότι αν ποτέ κάποιος θα έπαιρνε τη Έλενα μακριά, θα τον βοηθούσαν για να την ανακτήσουν.  Όλοι συγκατατέθηκαν και περίμεναν την απόφαση.  Τελικά ο τυχερός ήταν το πλούσιο Μενέλαος, το οποίο κληρονόμησε όλη την αυτοκρατορία Σπάρτη μετά από το θάνατο του βασιλιά και οδηγεί μια ευτυχισμένη και άφθονη ζωή.  

Αλλά επιστρέψτε στο ρόλο του Παρισιού στην ιστορία.  Ήταν στο δρόμο του σε Σπάρτη κάτω από την καθοδήγηση Αφροδίτη, τόσο οπωσδήποτε δεν θα είχε πολύ πρόβλημα να πάρει την όμορφη Έλενα από Σπάρτη και να την πάρει στο τέλος του αιγαίου στο Τροία.  

Οι Θεοί / Οι Ήρωες / Οι Δαναΐδες / Ευρώπη / Οι Ατρείδες / Ο πόλεμος  της Τροίας / Τα μαντεία

 
 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

«ΝΕΟΛΑΙΑ»/Δράση 3.2 «Μελλοντικό Κεφάλαιο» Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"