Πέλοπας

Μυθολογία  

Ιστορία

Up
Πέλοπας
Ατρεύς
Αγαμέμνων
Ορέστη
Ιφιγένεια
Νεοπτόλεμος

 


Ο Πέλοπας κληρονόμησε όλο τον πλούτο του πατέρα του, αλλά πήρε από το έδαφός του από το βασιλιά Ιλός. Κατόπιν άφησε με όλες τις ιδιότητές του στην Ελλάδα και καθόρισε σε μια χερσόνησο ότι αποκτημένος ονομασμένος μετά από τον:  το Πελοπόννησος.  

Μια ημέρα ερωτεύεται με Ιπποδάμεια, η κόρη του βασιλιά Οινόμαος της Πίζας.  Αλλά, ο βασιλιάς δεν τους θέλησε για να παντρέψει.  Πάλι εδώ υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις για το λόγο για αυτό:  μερικές εκδόσεις λένε ότι υπάρχοντας προβλεπόμενος ότι θα σκοτωνόταν από το γαμπρό του, άλλοι ότι ήταν ο ίδιος στην αγάπη με την κόρη του. Οποιοσδήποτε, άρχισε να προγραμματίζει έναν τρόπο που θα το καθιστούσε αδύνατο για Πέλοπας να αποκτηθεί Ιπποδάμεια.  Τέλος, οργάνωσε έναν αγώνα αλόγων για να δώσει σε κάθε θαυμαστή της πριγκίπισσας τη δυνατότητα να οδηγήσει για μισή ώρα ενάντια σε τον.  Ο αναβάτης που θα τον κέρδιζε, θα έπαιρνε την κόρη του και το σύνολό του βασιλεύει της Πίζας.  Αλλά εκείνοι που θα χαλάρωναν, θα έπαιρναν τα κεφάλια τους κομμένα και στον τοίχο της πόλης.  Τι κανένας δεν ήξερε ήταν ότι οδηγούσε τα άλογα του Άρης, ο Θεός του πολέμου, έτσι ήταν αδύνατο να κερδηθείς.  

Έτσι ήταν τώρα Πέλοπας που άρχισε να σκέφτεται ένα σχέδιο.  Στο τέλος, μετά από να υποσχεθεί του το μισό της αυτοκρατορίας, έπεισε Μύρτιλος, ο αναβάτης του βασιλιά, για να ανταλλάξει το  το καρότσι του βασιλιά με έναν άλλο έναν που καλύφθηκε από το κερί. Έτσι Πέλοπας δεν έπρεπε να πιέσει επάνω τόσο μεγάλο μέρος χρονικά.  Οδήγησε στην επόμενη γωνία και άφησε το πεπρωμένο να κάνει το μέρος του.  

Όταν τα άλογα Άρης άρχισαν να τρέχουν, το άξονας άρχισαν να κάμπτουν στις καμπύλες, έως ότου έσπασαν και ο βασιλιάς έπεσε από το καρότσι και πέθανε.  Επομένως, Πέλοπας κέρδισε τη φυλή και με το Ιπποδάμεια και όλη η αυτοκρατορία της Πίζας.  

Φυσικά, Μύρτιλος θέλησε το μέρος του της τιμής, αλλά έπειτα Πέλοπας τον φυλάκισε ύπουλο στην ακτή και τον εγκατέλειψε σε βάθη.  Από τότε, η θάλασσα που πλένει ότι η ακτή ονομάζεται μετά από τον.  Εντούτοις, κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του Myrtilos εξέφρασε μια πληγή σε Πέλοπας και όλη τη γενεά του.  Μετά από αυτόν, κανένας από τους αμέτρητους τρόπους Πέλοπας που δοκιμάστηκε για να συμφιλιώσει με τα πνεύματα και τους Θεούς δεν λειτούργησε, και έτσι όλη η γενεά του υπέστη πολλές κακοτυχίες.  

Ο Πέλοπας είχε πολλά παιδιά, μεταξύ τους και ο Χρύσιππος, τον εραστή Λάιος, ο πατέρας του Οιδίπους.  Ο αναβάτης ο Μύρτιλος έγινε αργότερα ένας αστερισμός. Η Ιπποδάμεια γέννησε επίσης Ατρεύς, Θυέστη, Πεισθενη, Πίττευς (ο παππούς του  Θύσει) και Νηκεπτη.  

Οι Θεοί / Οι Ήρωες / Οι Δαναΐδες / Ευρώπη / Οι Ατρείδες / Ο πόλεμος  της Τροίας / Τα μαντεία

 
 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

«ΝΕΟΛΑΙΑ»/Δράση 3.2 «Μελλοντικό Κεφάλαιο» Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"