Ορφέας

Μυθολογία

 Ιστορία

Up
Περσεύς
Ηρακλής
Θύσεις
Αργοναύτες
Οδύσσεια
Φαέθων
Ορφέας

 


Το Ορφέας είναι υποτιθέμενο για να είναι ο ομορφότερος, σημαντικός και γνωστός τραγουδιστής των ελληνικών αρχαίων χρόνων. Λέγεται ότι ήταν ο γιος Απόλλωνα και της Καλλιόπη.  Έπαιξε και τραγούδησε τόσο όμορφο, τον οποίο όταν άρχισε τους θάμνους, τα δέντρα και επίσης τα βουνά γύρισαν στην κατεύθυνσή του.  Το όργανό του ήταν μια λιρέτα που πήρε ως παρόν από Απόλλωνα, ο οποίος το πήρε ο ίδιος ως παρόν από το μισό αδελφό του Ερμής.  

Το Ορφέας ήταν επίσης ένα από το Αργοναύτες που έπλευσε σε όλο τον κόσμο στο σκάφος Αργό, και ευχαριστία στο μαγικό τραγούδι του αυτός θα μπορούσε να διασώσει μερικοί από τους φίλους του στις διαφορετικές περιπτώσεις.  Δεδομένου ότι επέστρεψε από το ταξίδι του και τις περιπέτειές του, συνάντησε το Ευρυδίκη και ερωτεύτηκε αμέσως με την.  Ήταν πραγματικά ευτυχές ζεύγος.  Αλλά μια ημέρα, ενώ Ορφέας ήταν στην πόλη, το Ευρυδίκη πήγε για έναν περίπατο στους τομείς και πήρε έναν θανατηφόρο δαγκωμένο από ένα φίδι.  

Όταν Ορφέας επέστρεψε και την βρήκε, πέφτει σε μια αφάνταστη κατάθλιψη.  Δεν έφαγε, δεν κοιμήθηκε, και τραγούδησε ακριβώς τα ομορφότερα και πιο λυπημένα τραγούδια.  Μια ημέρα έφυγε στο τέλος του κόσμου και έφθασε στο νότο του Πελοπόννησος, όπου στάσεις η πόρτα στον υπόκοσμο.  Δεδομένου ότι ήταν εκεί, αποφάσισε να μπει.  Τραγούδησε και έπαιξε τόσο υπέροχα ότι όλοι έβαλαν στα πόδια του:  Το Χαρών, ναυτικός που οδηγεί τις ψυχές πέρα από την Σφίγγας, ο ποταμός του υπόκοσμου, με τη βάρκα του και που δεν είναι υποτιθέμενος για να οδηγήσει οποιοδήποτε που είναι ζωντανός, δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στο αίτημά του.  Επίσης το επικίνδυνο κυνηγόσκυλο της κόλασης Ζέβρος, η της οποίας εργασία επρόκειτο να είσαι δεύτερη φρουρά του υπόκοσμου, δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στους θείους τόνους του και να τον αφήσει. 

Αυτός ο τρόπος διαπέρασε στον υπόκοσμο και βρήκε Άδης και Περσεφόνη, το βασιλικό ζεύγος.  Επίσης ήταν έτσι από εκείνες τις μελωδίες τόσο όμορφες όσο δεν είχαν ακούσει ποτέ στο έδαφός τους, ότι αποφάσισαν ότι Ορφέας άξιζε να πάρει το αγαπημένο Ευρυδίκη του με τον... με το μόνο όρο ότι δεν πρέπει να γυρίσει γύρω για να τον φροντίσει έως ότου ήταν έξω.  

Έτσι Ορφέας πήγε στο μέτωπο και το Ευρυδίκη τον ακολούθησε.  Εντούτοις, όπως είδαν το ελαφρύ Ορφέας που γύρισαν γύρω χωρίς οποιουσδήποτε λόγο και Ευρυδίκη εξαφανίστηκε και χαμένος στον υπόκοσμο για πάντα.  Από τότε Ορφέας περπάτησε σε όλο τον κόσμο αποφεύγοντας τις γυναίκες, φοβισμένες να ερωτευτούν επανειλημμένως χαλαρά ο εραστής του.  Χρηματοδότησε έπειτα μια διαταγή των ατόμων με τα οποία συναντιέται για να πει τις ιστορίες και να τραγουδήσει.  Οι άνθρωποι μίλησαν για τα μεγάλα συμβαλλόμενα μέρη και πολλές γυναίκες τον επιθύμησαν σίγουρα λόγω της ομορφιάς του.  

Προφανώς, η κατάσταση έφτασε τελικά σκληρά για τις γυναίκες.  Μια ημέρα, συναντήθηκαν μαζί το βράδυ και επιτέθηκαν στα άτομα για να καταλήξουν Ορφέας στα κομμάτια.  Κατόπιν έριξαν το κεφάλι στον ποταμό, ο οποίος συνέχισε για μια μακριά στιγμή έως ότου Απόλλωνας αυτός.  Ο κεφάλι παίρνω παίρνω ο νησί Λέσβος, όπου αυτός χτίζω ένας ναός του τιμή, και Ζευς, παίρνω του λιρέτα και καταστήσω αυτός αθάνατος με μετά:τρέπω αυτός ένας αστερισμός.  

Οι Θεοί / Οι Ήρωες / Οι Δαναΐδες / Ευρώπη / Οι Ατρείδες / Ο πόλεμος  της Τροίας / Τα μαντεία

 
 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

ΝΕΟΛΑΙΑ/Δράση 3.2 Μελλοντικό Κεφάλαιο Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"