Ορέστη

Μυθολογία

Ιστορία

Up
Πέλοπας
Ατρεύς
Αγαμέμνων
Ορέστη
Ιφιγένεια
Νεοπτόλεμος

 


Μετά που σκότωσε τη μητέρα του, οι Ερινύες, οι θεές της εκδίκησης, άρχισαν να τον κυνήγησαν τον Ορέστη. Όπου πήγε αυτός πήγανε και αυτοί και τον ενοχλούσαν, προσπαθούσε να πιει το αίμα του, και δεν τον άφηναν ούτε ένα λεπτό της ειρήνης. Εκτός απ αυτό, όταν σκότωσε τη μητέρα του είχε το δικό του αίμα στα χέρια του. Τόσο πολλή πίεση τον γύρισε τρελό και έτρεξε στο μαντείο των Δελφών, με την ελπίδα  ότι εκεί θα φρει την λήθη αφού εκεί τον υποχρεώσανε για να συνεχιστεί με την εκδίκηση αίματος.  

Ο Απόλλωνας τον συμβούλεψε για να πάει στην Αθήνα και να ρωτήσει την Αθηνά για τη βοήθεια. Έτσι το έκανε και μετά από ένα μακροχρόνιο ταξίδι έφθασε στην Αθήνα και πήγε στο ναό της.  

 

 Ορέστη στο δικαστήριο της Αθήνας

Παραλίγο να τον πιάσουν οι Ερινύες αλλά ευτυχώς εμφανίστηκε η Αθηνά, η οποία ζήτησε να ακούσει και τις δύο εκδόσεις. Κατόπιν αποφάσισε να καλέσει ένα δικαστήριο και μερικούς ηλικιωμένους και να πάει στο διάσημο Αερωπαγη να κάνει μια δίκη. Η σύνοδος άρχισε και οι Ερινύες παρουσίασε την περίπτωσή τους.  Ο Απόλλωνας, που είχε έρθει όλος ο δρόμος από τους Δελφούς να υπερασπιστεί τον Ορέστη μίλησε στο όνομα του.  

Στο τέλος, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έδωσε μια ισοψηφία, η οποία σήμανε ότι Ορέστη θα μπορούσε να απαλλαχθεί από τη δαπάνη. Μερικά από της Ερινύες δέχτηκαν το αποτέλεσμα της δοκιμής, άλλα ακολουθούμενο Ορέστη ακόμα για πολύ...  

Οι Θεοί / Οι Ήρωες / Οι Δαναΐδες / Ευρώπη / Οι Ατρείδες / Ο πόλεμος  της Τροίας / Τα μαντεία

 
 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

«ΝΕΟΛΑΙΑ»/Δράση 3.2 «Μελλοντικό Κεφάλαιο» Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"