Νεοπτόλεμος

Μυθολογία

Ιστορία

Up
Πέλοπας
Ατρεύς
Αγαμέμνων
Ορέστη
Ιφιγένεια
Νεοπτόλεμος

 


Όταν Μενέλαος, ο αδελφός Αγαμέμνων και ο θείος Ορέστη Ορέστη, έφυγαν στο Τροία, είπε Ορέστη θα μπορούσε να παντρέψει την κόρη του Ερμιόνη στο μέλλον. Αλλά αργότερα ξέχασε την υπόσχεσή του και έκανε την ίδια πρόταση σε Νεοπτόλεμος (Πυρρός), ο γενναίος γιος Αχιλλέα.  Στην επιστροφή του, κράτησε τη δεύτερη υπόσχεση και έστειλε την κόρη του σε Πύθια για να παντρέψει Νεοπτόλεμος.  

Βεβαίως, η σκούπα είχε ήδη ένα παιδί από τη χήρα Ανδρομάχη, η οποία της στείλανε στο κάστρο ως πολεμικός φυλακισμένος από Αχιλλέα και κέρδισε εκεί την καρδιά Νεοπτόλεμος. Το όνομα του γιου τους ήταν Μολοσσός.  

Φυσικά, Ερμιόνη μίσησε Ανδρομάχη και το γιο της, και περίμενε ακριβώς τη σωστή στιγμή να την πάρει από τη μέση.  Έπειτα αυτή κάλεσε τον πατέρα της Μενέλαος και του είπε ο σύζυγός ότι της εξαπατούσε με την εκείνη.  Μια ημέρα, όταν ήταν Νεοπτόλεμος στο δρόμο του στους Δελφούς, ο πατέρας και η κόρη εμφανίστηκαν και θέλησαν να τον σκοτώνουν, αλλά ο παππούς του Πέλοπας έφθασε ακριβώς εγκαίρως για να τον σώσει.   

Όταν Μενέλαος επέστρεψε σε Σπάρτη, βρήκε την κόρη του σωστά φοβισμένη της εκδίκησης του συζύγου της.  Κατόπιν Ορέστη έφθασε, όπως είχε ακούσει για την ιστορία και είχε θελήσει να προσφέρει τη βοήθειά του επειδή ήταν ακόμα στην αγάπη με Ερμιόνη. Πριν επισκέπτεται τους, εντούτοις, είχε περάσει ήδη από τους Δελφούς προτού να το κάνει Νεοπτόλεμος και είχε διαδώσει τη φήμη ότι θέλησε να ληστέψει την αίθουσα ενταφιασμών.  Δεδομένου ότι έφθασε στο ναό, βρήκε ένα πλήθος έτοιμο να τον σκοτώσει.  Έτσι, και το νέο ζεύγος θα μπορούσε επέστρεψε από το τους δορά-έξω σε Μυκήνες.  

Ο Πέλοπας έθαψε τον εγγονό του και άφησε τη νύμφη Θέτις, με την οποία Αχιλλέας, τον παίρνει βαθιά στη θάλασσα κάπου όπου μπόρεσε να βρει την ευτυχία για να ζήσει χωρίς ηλικία.  Μετά από το θάνατο του εραστή της, Ανδρομάχη, πάντρεψε Έλενος, ο γιος Πρίαμος, και πήγε με στο Έπειρος, το οποίο ήταν ακόμα ένα μέρος των ιδιοτήτων Νεοπτόλεμος.  Θα βασίλευε μια ημέρα Μολοσσός, ο μόνος γιος της παραγωγής της Ατρείδες ..  

Οι Θεοί / Οι Ήρωες / Οι Δαναΐδες / Ευρώπη / Οι Ατρείδες / Ο πόλεμος  της Τροίας / Τα μαντεία

 
 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

«ΝΕΟΛΑΙΑ»/Δράση 3.2 «Μελλοντικό Κεφάλαιο» Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"