Μίνωας

Μυθολογία

 Ιστορία

Up
Μίνωας
Δαίδαλος

 


Ο Μηνός ήταν γιος Ζευς και έγινε ο μεγάλος βασιλιάς της Κρήτης, που δίνει το όνομα στον πολιτισμό του Μηνός. Είχε πολλά θαυμάσια παλάτια και έναν τεράστιο στόλο που εξουσίασαν την αιγαία θάλασσα για πολλά έτη.  Μεταξύ των πραγμάτων που, διάλυε τον αδελφό του Ραδάμανθυς από το νησί, το οποίο πέθανε σύντομα και πήγε στο έδαφος Άδης ως δικαστής.  

Αν και ήταν ο γιος ενός τέτοιου σημαντικού Θεού ως τον Δίας, προσεήθηκε επίσης σε όλους τους άλλους Θεούς, κάτι όχι που κανονικός σε αυτήν την κατάσταση.  Το Ήλιος έτσι κολακεύτηκε ότι έδωσε σε Μηνός την κόρη του Πασιφανή.  Γέννησε σε πολλά παιδιά, μεταξύ τους σε Φαίδρα και Αριάδνη, οι οποίοι δεν ήταν πραγματικά ευτυχείς στις ζωές τους. Η Φαίδρα πάντρεψε το βασιλιά Θύσεις από την Αθήνα, αλλά τον έρωτα με έναν από τους γιους του από τον πρώτο γάμο, ένα ηλικίας αγόρι 14 ετών.  Δυστυχώς, το αγόρι δεν την συμπάθησε και είπε στον πατέρα του για το.  Προσπάθησε να αρνηθεί όλα αλλά, δεδομένου ότι Θύσεις δεν την θεώρησε, σκοτώθηκε. Η Αριάδνη ήταν ο διάδοχός της.  

Μια ημέρα, ο Θεός Ποσειδώνια  θάλασσας ρώτησε Μηνός για κάτι περισσότερο από μια κανονική προσευχή.  Τον θέλησε για να κάνει μια θυσία, ακριβώς ένας άσπρος ταύρος.  Ο ταύρος είναι η κάλυψη των όπλων της Κρήτης, δεδομένου ότι Ζευς μετασχηματίστηκε σε έναν ταύρο, και τα παλάτια διακοσμήθηκαν εντελώς με τα κέρατα των ταύρων.  Αλλά, πού μπόρεσε να βρει έναν άσπρο ταύρο...; δεν υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα στην Κρήτη.  Όταν είπε αυτό σε Ποσειδώνια, ο Θεός του έστειλε έναν άσπρο ταύρο από από τη θάλασσα.   

Όταν Μηνός βρήκε τον ταύρο, τον συμπάθησε τόσο πολύ ότι τον θέλησε για τον.  Κατόπιν αυτός αν και αυτός αντί της θυσίας του άσπρου σε Ποσειδώνια, θα μπορούσε να σκοτώσει έναν ανεπαρκή ταύρο από το έδαφός του και να κρατήσει το άσπρο.  Έτσι.  Αλλά φυσικά Ποσειδώνια θα μπορούσε το τέχνασμα και πήρε την εκδίκηση με τον τρόπο του.  

Ο Θεός έκανε τον έρωτα Πασιφανή με τον ταύρο και επιθυμεί το ζώο απελπισμένα.  Δεδομένου ότι δεν ήξερε πώς να έχει τις φυσικές σχέσεις με το, ζήτησε τη βοήθεια στο σημαντικό εφευρέτη των αρχαίων χρόνων Δαίδαλος, ο οποίος ήταν εκείνη την περίοδο ζωντανός στην Κρήτη. Ο Δαίδαλος την έχτισε έπειτα μια ξύλινη αγελάδα με μια τρύπα πίσω για να κρυφτεί εσωτερικός και να πλησιάσει το άσπρο δελτίο 

Δεδομένου ότι φρούτα αυτής της σχέσης Πασιφανή γέννησαν ένα πραγματικό τέρας, το Μινώταυρος.  Αυτό το κτήνος είχε το σώμα ενός προσώπου και του κεφαλιού ενός ταύρου... μια αρκετά σκληρή εργασία για τη μητέρα του κατά τη διάρκεια της γέννησης, και μια αναπόφευκτη αιώνια απόδειξη του ακατέργαστου ψεύτικου βήματός της.  Αλλά το Μινώταυρος έγινε το ίδιο ένα πρόβλημα επειδή επιτιθόταν στους ανθρώπους στην οδό.  Πάλι, Δαίδαλος έπρεπε να βρει μια λύση - αυτή τη φορά για το βασιλιά.  

Ο Δαίδαλος σχεδίασε έναν λαβύρινθο από τον οποίο ήταν αδύνατο να βγει.  Μετά από αυτό, το πρόβλημα ήταν πώς να ταΐσει το Μινώταυρος, επειδή δεν θέλησαν να τον σκοτώσουν αλλά το ζώο προτίμησε τη συνήθως ανθρώπινη σάρκα (και Δαίδαλος δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τους ανθρώπους... ακόμα).  Το Μηνός αναγκάστηκε έπειτα να αρχίσει έναν πόλεμο για να παίρνει τους ανθρώπινους οργανισμούς.  Η επιλεγμένη θέση ήταν Αθήνα, όπου κέρδισε τη μάχη χάρη στη βοήθεια του Ζευς.  Από έπειτα επάνω, κάθε έτος οι αθηναίοι έπρεπε να δώσουν σε Μηνός εννέα νέοι και εννέα νέα αγόρια για να ταΐσουν το Μινώταυρος.  

Ο Θύσεις δεν θα μπορούσε να σταθεί αυτό το και στην Κρήτη για να σκοτωθεί το Μινώταυρος.  Το Μηνός δεν είχε τίποτα ενάντια σε αυτό.  Αντίθετα, σκέφτηκε ότι Θύσεις δεν θα επέστρεφε ποτέ από το λαβύρινθο και ότι θα μπορούσε έπειτα να πάρει την Αθήνα.  Αλλά Αριάδνη πήρε συμβουλές από Δαίδαλος για να σώσει Θύσεις:  θα στεκόταν έξω από το λαβύρινθο κρατώντας το τέλος μιας απειλής ενώ Θύσεις θα έπαιρνε στο κράτημα του άλλου τέλους.  Αυτός ο τρόπος, θα μπορούσε να κατορθώσει να βρει την έξοδο μετά από να σκοτώσει το Μινώταυρος.  Το σχέδιο που εργάστηκε, σκότωσε το κτήνος και επέστρεψε στην Αθήνα.  Το Μηνός ήταν φυσικά αρκετά και, όταν ανακάλυψε ότι Δαίδαλος είχε βοηθήσει τον εχθρό του, έκλεισε τον και το γιο του Ίκαρος στο λαβύρινθο.  

Μετά από μια στιγμή υπήρξαν ήδη μερικά πουλιά που πετούν πέρα από τους που περιμένουν ένα καλό γεύμα.  Και με τόσο μεγάλο μέρος που πετά τα πουλιά χαλάρωναν μερικά φτερά.  Μερικές σκέψεις μετά από Δαίδαλος ο εφευρέτης έβαζαν μαζί τα φτερά με το κερί των κεριών που στέκονταν σε μια γωνία του λαβύρινθου.  Το αποτέλεσμα ήταν τέσσερα μεγάλα φτερά που συνδέσανε με τους οργανισμούς τους, και έτσι μακριά από το λαβύρινθο.  

Δυστυχώς, παρά όλη την προειδοποίηση από τον πατέρα του, Ίκαρος ήταν τόσο ευχαριστημένο από τα φτερά του που επάνω, επάνω, επάνω έως ότου λείωσε ο γιος τα φτερά του.  Το αγόρι έπεσε κάπου στον αιγαίο και παρμένος θαμμένο σε ένα νησί που πήρε ονομασμένο μετά από τον: Ικαρία. Ο Δαίδαλος συνέχισε τον τρόπο του και έφθασε στη Σικελία, όπου ο βασιλιάς Κώκαλος τον καλωσόρισε θερμά.  

Αλλά Μηνός δεν τον είχε συγχωρήσει, και δημοσίευσε ένα αίνιγμα για να προσπαθήσει να πιάσει Δαίδαλος.  Φυσικά, ακριβώς Κώκαλος θα μπορούσε να απαντήσει σε το, έτσι Μηνός ήξερε όπου ο εφευρέτης έκρυβε.  Επομένως έφυγε στη Σικελία με έναν μεγάλο πολεμικό στόλο, αλλά προτού να μπορέσει να τον συλλάβει, η κόρη Κώκαλος τον ζεμάτισε όταν είχε ένα λουτρό και πέθανε. Αυτό ήταν το τέλος του κανόνα του Μηνός και του αποκαλούμενου πολιτισμού του Μηνός.  

Έπος των Τεμπών / Έπος της Κρήτης

 
 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

«ΝΕΟΛΑΙΑ»/Δράση 3.2 «Μελλοντικό Κεφάλαιο» Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"