Κάδμος

Μυθολογία

Ιστορία

Up
Κάδμος
Οιδίπους

 


Ο βασιλιάς Αγενορ έστειλε τρεις γιους του Φοίνικας, Κύλιξ και Κάδμος για να ψάξει την Ευρώπη.  Το Φοίνικας και Κύλιξ σταμάτησαν αρκετά σύντομα.  Μετά από κάθε έναν που ιδρύεται την αυτοκρατορία τους, τη μια ο φοινικικός στην Αφρική και άλλου στο Κιλικία.  

Το Κάδμος, που έψαχνε για την Ευρώπη μαζί με τη μητέρα του, ήρθε σε κάποιο σημείο σε Σαμοθράκης, όπου η μητέρα του πέθανε.  Μετά από την κηδεία πήγε να δει το μανδυών των Δελφών.  Αυτό του είπε ότι θα ξεχνούσε καλύτερα να βρει την Ευρώπη, δεδομένου ότι το μανδυών ήξερε ποιος την είχε απαγάγει. Αντί αυτού, πρέπει ακριβώς να περιμένει μέχρι την ημέρα που θα έβρισκε ένα κοπάδι των αγελάδων.  Εάν ένας από τους θα είχε ένα φεγγάρι-διαμορφωμένο σημάδι στο γάιδάρο του, κατόπιν πρέπει να κλωτσήσει την αγελάδα και να ακολουθήσει το ζώο εκεί όπου θα πέθαινε.  Εκεί πρέπει να βρεί μια πόλη.  

Έτσι, ιδρύοντας την πόλη Τέμπη και δημιουργώντας το μακρύ περιπετειώδες μυθιστόρημα Τέμπη.  Εδώ κοντά, δίπλα σε μια πηγή, έζησε ένας δράκος. Ο Κάδμος δεν σκέφτηκε δύο φορές και σκότωσε το κτήνος.  Τι δεν ήξερε ήταν ότι ο δράκος άνηκε στον πολεμικό Θεό Άρης.  

Για να σταματήσουν την οργή Άρης, συμβουλές Αθηνάς αυτός για να παίρνει τα δόντια του δράκου και για να τα σπέρνει σαν ήταν κανονικοί σπόροι.  Από τα δόντια αυξήθηκε τα άτομα που, μόλις ήταν από τη γη, άρχισαν να παλεύουν το ένα ενάντια στο άλλο.  Τους ονόμασε Σπαρτοί, και αυτοί ήταν οι πρόγονοι του Σπαρτά.  Ακόμα και τότε, Κάδμος έπρεπε ακόμα να εξυπηρετήσει Άρης κατά τη διάρκεια οκτώ ετών και να κάνει όλα τα είδη μικροπραγμάτων για τον.  Αλλά ακόμα κατόρθωσε να κρατήσει ένα από τα δόντια δράκων, αυτό που θα δημιουργούσε τις αποκαλούμενες "μηχανές δολοφόνων".  

Μετά από τα 8 έτη εξυπηρέτησης Άρης, Κάδμος του έδωσε Αρμονία ως σύζυγο.  Το Αρμονία ήταν η κόρη του πολεμικών Θεού και του Αφροδίτη. Αυτό είναι από τον τρόπο ο μόνος χρόνος ότι ένας άνθρωπος πήρε μια θεά ως σύζυγο, και στο γάμο τους ήρθε φυσικά όλοι οι Θεοί του Όλυμπος.  

Η Αρμονία έδωσε σε Κάδμος έναν γιο, Πολύδωρος, και τέσσερις κόρες: Αυτόνομε, Ινώ, Σεμέλη και Αγαθέ. Κάδμος και Αρμονία είμαι πολύ ευτυχής μαζί και αυτός πηγαίνω να ζω Ελυσηουμ, εξωτερικός Άδης.  Εντούτοις τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για τα παιδιά τους, τα οποία έζησαν κακοτυχίες και καταστροφές.  

Έπος των Τεμπών / Έπος της Κρήτης

 
 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

«ΝΕΟΛΑΙΑ»/Δράση 3.2 «Μελλοντικό Κεφάλαιο» Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"