Μυθολογία
Μυθολογία Ιστορία

Up
Οι Θεοί
Οι Ήρωες
Οι Δαναΐδες
Ευρώπη
Οι Ατρείδες
Ο πόλεμος  της Τροίας
Τα μαντεία


Υποδοχή στο μυθολογικό μέρος αυτού του ισόχωρου!  

Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ενδιαφερόμουν  πάντα για την ελληνική μυθολογία, αλλά μια ημέρα ήρθα πιο κοντά σε αυτόν τον κόσμο και άρχισα να αναρωτιέμαι  για αυτά Πήρα έπειτα συγκινημένος  την ιδέα της τοποθέτησης κάποιας διάταξης σε όλο αυτό το χάος των ονομάτων, θέσεων και διαφορετικών ιστοριών και, συνεπαρμένος με αυτό που συνέβη περισσότερο από 2500 έτη πριν, άρχισα να μελετώ τακτικά τις μυθολογικές ιστορίες. Βρέθηκα έπειτα σε έναν σύνθετο κόσμο των Θεών που είναι παρόμοιοι με τους ανθρώπους από πολλές απόψεις .Σήμερα μπορούμε να έχουμε μια καλή εικόνα του πολιτισμού, του τρόπου ζωής και των κοινωνικών δομών των αρχαίων χρόνων.  

Οι άνθρωποι  δεν ήταν  ικανοί να εξηγήσουν:    γιατί βρέχει ή  βροντά, γιατί το έδαφος κινείται; Στους αρχαίους χρόνους, το άτομο βρήκε την εξήγηση στους Θεούς που έζησαν στον ουρανό, και κατάλαβε κάθε γεγονός ως δώρο ή μια τιμωρία από τους Θεούς.    Επομένως, εκείνοι που θέλησαν να έχουν μια αρμονική σχέση με τους Θεούς πρέπει να προσπαθήσουν να έχουν ειρήνη μαζί  τους και να μην τους κρίνουν με κανένα τρόπο ή να κάνουν τη διασκέδαση τους.    Ήταν Θεοί με τις ανθρώπινες ιδιότητες, όπως η ζηλοτυπία, η δύναμη, η ιδιοσυγκρασία και επίσης η γενναιοδωρία.    Εκτός αυτού, πολλοί μυθολογικοί χαρακτήρες που περιγράφηκαν στην Ιλιάδα ή την Οδύσσεια είχαν τα παιδιά που έγιναν μεγάλοι ήρωες και έκαναν τις μεγάλες πράξεις.  

Μερικές από αυτές τις ιστορίες μπορούν να έχουν μια ιστορική προέλευση. Επίσης, μια κακή κοινωνική κατάσταση, ορισμένα γεγονότα ή ακόμα και γεγονότα ως αποτέλεσμα του προσωπικού πεπρωμένου θα μπορούσαν να καταλήξουν μια ιστορία με το χρόνο. Μερικά πράγματα θα εφευρίσκονταν, μερικές λεπτομέρειες αλλαγμένες λίγο, ο χρόνος ή η σκηνή που προσαρμόζεται, και ίσως μερικοί από τους χαρακτήρες θα δημιουργούνταν ή θα αφήνονταν χώρια. Δεν είναι έπειτα παράξενο ότι συχνά ένας γιος συμβαίνει να έχει δύο πατέρες ή δύο μητέρες, ή ότι οι διαφορετικές πηγές δεν συμφωνούν εντελώς στους 12 διαφορετικούς Θεούς από τον Όλυμπο .  

Εν γένει, είναι ένας κόσμος που με έχει συναρπάσει δεδομένου ότι άρχισα να ξέρω για αυτόν.   Αλλά πρέπει ακόμα να διαβάσω πολύ, και πολλά ονόματα πρέπει να περάσουν ακόμα μπροστά από με ότι θα μείνει στο μυαλό μου που πηγαίνει γύρω χωρίς μια ακριβή θέση πού να διαταχτεί. Ο στόχος μου είναι να πάρω άλλους ανθρώπους ενδιαφερόμενους στο θέμα της μυθολογίας, για να χωρίσουν τις χαρακτηριστικές προκαταλήψεις όπως   διατυπώνοντας ένα θέμα ή ότι είναι ακριβώς πάνω σε  παλαιές ιστορίες επειδή, ακόμα κι αν είναι παλαιές, ισχύουν ακόμα απολύτως. Τέλος, θα επιθυμούσα να πω ότι έχω προσπαθήσει να πω αυτές τις ιστορίες με έναν ευχάριστο τρόπο διασκέδασης. Για αυτό βρήκα ένα πολύ καλό παράδειγμα στις πραγματικά συμπαθητικές ιστορίες που γράφτηκαν από τον  από Michael Koehlmeier.  

Έτσι, έχει

 διασκέδαση!  

Μυθολογία / Ιστορία / Επίσκεψη στο σχολείο

 
 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

«ΝΕΟΛΑΙΑ»/Δράση 3.2 «Μελλοντικό Κεφάλαιο» Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"