Αλλά καθήκον
Μυθολογία Ιστορία

Up
Ευρυσθέας
Τα πρώτα καθήκοντα
Αλλά καθήκον
Στο Θυμό
Ο Θάνατος

 


10ος τα βοοειδή Γοργόνες

Η δέκατη εργασία του ήταν να πάρει τα βοοειδή Γοργόνες, τεράστιο τέρας με τρία κεφάλια, τρεις οργανισμούς και έξι όπλα.  Έζησε σε ένα νησί της ισπανικής ακτής και είχε ένα μεγάλο κοπάδι των βοοειδών που μετά από από έναν ποιμένα και ένα μεγάλο σκυλί πρόσεξε με δύο κεφάλια.  Το Γοργόνες είχε επίσης τρεις γιους αδελφών του βασιλιά της Ισπανίας και των διοικητών του στρατού του.

Το Ηρακλή Ηρακλή σύλλεξε έναν στρατό και άφησε στην Ισπανία πέρα από τη Λιβύη, όπου σκότωσε το γιγαντιαίο του Αντάρος.  Στα νότια σύνορα της Ισπανίας συνάντησαν τους τρεις αδελφούς, οι οποίοι είχαν ακούσει για την επιχείρηση και περίμεναν εκεί με ολόκληρο το στρατό.  Στη μάχη που άρχισε οι ηγέτες σκοτώθηκαν και Ηρακλή και οι στρατιώτες του κατόρθωσαν να κατακτήσουν σχεδόν όλη την Ισπανία.  Κατόπιν διέσχισαν στο νησί, σκότωσαν τον ποιμένα και το σκυλί και, προτού να μπορέσουν να τρέξουν μακριά με τα βοοειδή, το Γοργόνες τους βρήκαν και άρχισαν μια άλλη σκληρή πάλη με Ηρακλή.  Το Ήρα εσπευσμένο μέχρι τη βοήθεια ο γίγαντας, αλλά Ηρακλή την πλήγωσε και έπρεπε να φύγει.  

 

Τελικά Ηρακλή κατόρθωσε να πετύχει και πήρε όλα τα άλογα σε Μυκήνες πέρα από την Ιταλία.  Με αυτό είχε εκπληρώσει το στόχο δέκα του, αλλά Ευρυσθεύς δεν θέλησε να αναγνωρίσει δύο από τους.  Στην ανταλλαγή, του έδωσε δύο νέα περισσότεροι στόχοι με τους οποίους ανέμεινε να σκοτώσει τελικά τον ήρωα, ο οποίος στο μεταξύ ήταν γνωστό για τις πράξεις του περαιτέρω από την Ελλάδα.  

11ος.  Τα μήλα της Εσπερίδες

Για το γάμο Ήρα και Ζευς, η Γαία τους έδωσε ένα δέντρο με τα χρυσά μήλα που έθεσε στο τέλος της παγκόσμιας θάλασσας.  Αυτό είναι ποιο Ηρακλή ήταν υποτιθέμενο για να φέρει σε Ευρυσθεύς. Οι πιο στενοί άνθρωποι πληροφοριών είχε ήταν ότι το δέντρο ήταν "κάπου" στο τέλος του κόσμου.  Αλλά Ηρακλή δεν θα σταματούσε έτσι άρχισε την επόμενη περιπέτειά του.  Αυτή τη φορά έπρεπε να παλέψει με το γιγαντιαίο Τερμερος και συνάντησε επίσης το Θεό του ποταμού Νερευς , ο οποίος του άνοιξε το δρόμο.  Μετά από, έτρεξε επίσης στο Προμηθεύς και τον ελευθέρωσε από την αγωνία του.  

Έφθασε τελικά στο έδαφος όπου ο άτλαντας στάθηκε τον υπόγειο θάλαμο του ουρανού.  Εκεί οι τέσσερις κόρες του άτλαντα πρόσεξαν το δέντρο Εσπερίδες, που φρουρήθηκε επίσης από έναν δράκο.  Το Ηρακλή έπεισε τον άτλαντα για να ρωτήσει τις κόρες του εάν θα μπορούσε να πάρει τα μήλα ενώ κρατά τη γη για μια στιγμή.  Φυσικά, ο άτλαντας συμφώνησε, κοιμήθηκε ο δράκος και επέστρεψε με τα μήλα.  Αλλά έπειτα σκέφτηκε ότι θα μπορούσε τώρα να σταματήσει τη γη, έτσι έριξε τα μήλα στα πόδια Ηρακλή και άρχισε να φεύγει.  Ακριβώς εγκαίρως, Ηρακλή βρήκε μια καλή δικαιολογία και ρώτησε τον άτλαντα εάν θα μπορούσε παρακαλώ να κρατήσει τη γη μόνο μια στιγμή έτσι θα μπορούσε να ρίξει μια τελευταία ματιά σε την... και έπειτα πήρε τα μήλα και που έφυγε.  

12ος και τελευταίος.  Κέρβερος το κυνηγόσκυλο της κόλασης

Στο μεταξύ Ηρακλή είχε γίνει ο ήρωας των ανθρώπων και σχεδόν παντού υπήρξαν εορτασμοί.  Το Ευρυσθεύς τον έλαβε για την τελευταία φορά με το φόβο και του έδωσε μια προφανώς αδύνατη εργασία.  Ο τελευταίος στόχος του ήταν να φέρει το κυνηγόσκυλο της κόλασης επάνω από τον υπόκοσμο, ένα κυνηγόσκυλο με τρίχες φιδιών και τρία κεφάλια από τα των οποίων στόματα έσταξε το δηλητηριώδες.  Οι ιερείς καθοδήγησαν Ηρακλή για τον υπόκοσμο και έπειτα έφυγε στον πυλώνα, σε Έλλης, όπου η είσοδος ήταν.  

Από εκεί διέσχισε τον ποταμό Στυκς κάπως πειστικός τον οδηγό Χαρών για να τον αφήσει να περάσει, και έφθασε στην πόλη Άδη.  Αλλά στην είσοδο συνάντησε το βασιλιά, ο οποίος δεν θα τον άφηνε να εισαγάγει.  Το Ηρακλή τον πυροβολεί με ένα βέλος στον ώμο και έπειτα ο βασιλιάς τον άφησε μέσα με την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποίησε οποιαδήποτε όπλα μέσα.  Μόλις είδε το σκυλί πήδησε σε τον και τον στραγγάλισε έως ότου σταμάτησε.  Το Ηρακλή έφθασε σε Μυκήνες φέρνοντας Κέρβερος στον ώμο του.  Εκεί, το εκφοβισμένο Ευρυσθεύς άφησε το κτήνος ελεύθερο, το οποίο επέστρεψε στην Άδη.

Μετά από αυτό, σταμάτησε για να ξεφορτώνεται αυτόν τον μισημένο γιο του Δία.  

Περσεύς / Ηρακλής / Θύσεις / Αργοναύτες / Οδύσσεια / Φαέθων / Ορφέας

 
 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

«ΝΕΟΛΑΙΑ»/Δράση 3.2 «Μελλοντικό Κεφάλαιο» Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"