Τα πρώτα καθήκοντα
Μυθολογία    Ιστορία

Up
Ευρυσθέας
Τα πρώτα καθήκοντα
Αλλά καθήκον
Στο Θυμό
Ο Θάνατος

 


6ος  Ο στάβλος Αυγείας

Η έκτη εργασία που Ευρυσθεύς είχε για Ηρακλή  Ηρακλή ήταν στο σκοπό μια ταπείνωση:  ήταν υποτιθέμενος για να καθαρίσει σε μια ολόκληρη ημέρα το στάβλο του βασιλιά Αυγείας, σε Έλλης. Ο βασιλιάς ήταν πολύ έκπληκτος με την προσφορά, και είπε στον ήρωα ότι εάν πέτυχε, θα του έδινε ένα δέκατο των βοοειδών του.  

Το Ηρακλή τους άνοιξε δύο τρύπες στους τοίχους του στάβλου και επαναπροσανατόλισε τον ποταμό δίπλα σε τον έτσι ώστε θα περνούσε από το στάβλο.  Ο ποταμός έκανε το υπόλοιπο.  Εντούτοις, ο βασιλιάς δεν κράτησε την υπόσχεσή του, κάτι θα λυπόταν για επειδή ο ήρωας ορκίστηκε θα έπαιρνε την εκδίκηση και δεν τον ξέχασε ποτέ.  

 

7ος  Ο ταύρος από την Κρήτη

Ο έβδομος στόχος ήταν να εξημερωθεί το Μινώταυρος από την Κρήτη και να παρουσιαστεί σε Αργός.  Έτσι, και πιο πρόσφατος τον άφησε ελεύθερο πάλι.  Το ζώο θα σκοτωνόταν κάποιος χρόνος μετά από από έναν άλλο ήρωα, Θύσεις, ο βασιλιάς της Αθήνας.  

8ος  Οι φοράδες Διομήδης

Η εργασία οκτώ του ήταν να φέρει τις φοράδες Διομήδης από Θράκη σε Μυκήνες.  Αυτοί οι γάιδαροι έζησαν στο βουνό Διομήδης και ταϊ'στηκαν με το κρέας των επισκεπτών που τόλμησαν να περάσουν από την περιοχή.  Το Ηρακλή τους έριξε ο κύριός τους, τους εξημέρωσε, και τους έφερε σε Μυκήνες.  

Μετά από αυτό έκανε ένα μικρό σπάσιμο για να ενώσει το ταξίδι του Αργοναύτες από Ιάσων και τους φίλους του, αλλά έφυγε αρκετά νωρίς επειδή είχε άλλα πράγματα κάνει

τον 9ο Οι Αμαζόνες

Η ένατη εργασία που πήρε ορισμένος ήταν να αποκτηθεί η διάσημη πολεμική ζώνη της Υυππολυτα, η βασίλισσα των Αμαζόνων.  Για αυτό σύλλεξε μερικούς φίλους και έφυγαν στη νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, όπου οι Αμαζόνες έζησαν.  Όταν τους συνάντησαν, Ηρακλή τους είπε την ιστορία τους και, ακριβώς περίπου όταν πείστηκε για να τους δώσει η βασίλισσα τη ζώνη, Ήρα που άρχισε για να περνά γύρω από τη φήμη ότι οι ξένοι ήταν κλέφτες.  Αυτό άρχισε μια βίαια πάλη που τελείωσε με τη νίκη Ηρακλή και των φίλων του, οι οποίοι πήραν το σπίτι ζωνών.  

Στην πλάτη τρόπων που πέρασαν από την πόλη του Τροία, ήταν αυτοί μια στάση κοριτσιών που δέθηκε είδε σε έναν βράχο ως θυσία σε ένα τέρας θάλασσας.  Ήταν η Εσοινες, η κόρη του Λαομεδον, ο βασιλιάς του Τροία.  Το Ποσειδώνια είχε χτίσει τον τοίχο της πόλης του, αλλά ο βασιλιάς δεν είχε πληρώσει το Θεό τι είχε υποσχεθεί.  Για αυτόν τον λόγο, Ποσειδώνια είχε στείλει το τέρας για να βυθίσει την πόλη στο φόβο και τον τρόμο έως ότου θα πρόσφερε ο βασιλιάς στο κτήνος την κόρη του ως τιμωρία. Ο Λαομεδον υποσχέθηκε έπειτα Ηρακλή ότι θα του έδινε τη χρυσή μεταφορά αλόγων που είχε από Ζευς εάν κατόρθωσε να σώσει την κόρη του. Ο Ηρακλή πήδησε αμέσως στο στόμα του τέρατος και υποστήριξε στα κομμάτια έως ότου το κτήνος ήταν θάνατος.

Πάλι, Ηρακλή δεν πήρε την υποσχεμένη ανταμοιβή και, πάλι, ορκίστηκε την εκδίκηση.  

Περσεύς / Ηρακλής / Θύσεις / Αργοναύτες / Οδύσσεια / Φαέθων / Ορφέας

 
 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

«ΝΕΟΛΑΙΑ»/Δράση 3.2 «Μελλοντικό Κεφάλαιο» Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"