Το σκάφος Αργό

Μυθολογία

Ιστορία

Up
 


Το σκάφος Αργό

Ο Ιάσονας  σύλλεξε μια γενναία ομάδα για να πάει να ψάξει το χρυσό δέρας.  Μεταξύ των άλλων, υπήρξε ο διάσημος ήρωας Ηρακλή και οι φίλοι του Ύλας, Πελευς, με το πατέρας Περσεύς, οι γιοι του Ζευς Κάστωρ και Πολλούς, Νελευς και Ορφέας.  Το σκάφος που πήραν ήταν ένα πολύ ελαφρός σκάφος με την βοήθεια της Αθήνα.  Ήταν χτισμένο από τον κύριο οικοδόμο Αργό, ο οποίος έδωσε το όνομα στο σκάφος και στην ομάδα.  Μόλις ήταν έτοιμοι, αύξησαν τα πανιά και άρχισαν το ταξίδι τους.  

Στον τρόπο που το Αργοναύτες αντιμετώπισε τις πολύ σκληρές δυσκολίες.  Είχαν μια πάλη με τους γίγαντες, άφησαν Ηρακλή σε Κιος επειδή είχε το τέρμα οι στόχοι του, και είχαν έναν διαγωνισμό εγκιβωτισμού με το φοβισμένο βασιλιά Άμυκος. Βοήθησαν επίσης τον τυφλό βασιλιά Βιθυνία, Πινευς, με την εξολόθρευση ενός παρασίτου των Άρπισες, μια ομάδα πουλιών που έκλεβαν τα τρόφιμα των βασιλιάδων και σε όλη τη θέση του.  Μετά από, συνάντησαν το Προμηθεύς  και έπειτα έφτασαν στον ποταμό Φάσης.  Εκεί ανέβηκαν το ρεύμα και έφθασαν στην πόλη Κυταια , από όπου μπόρεσαν να δουν το δέρας του κριού στο δικαίωμά τους.  

Έτσι έφθασε οι ήρωες σε μια πόλη με έναν τεράστιο τοίχο που χτίστηκε από Ήφαιστος.  Ο βασιλιάς Αιετες , ο ιδιοκτήτης του δέρατος, συνέβη να είναι γιος του Ήλιος Θεών ήλιων.  Το Αργοναύτες τον ρώτησε για το δέρας πρώτα με έναν φιλικό τρόπο και πρόσφερε τις υπηρεσίες τους ενάντια στους εχθρούς Κολχίς στην ανταλλαγή. Αλλά ο βασιλιάς θυμήθηκε το χρησμό και πήρε φοβισμένος, έτσι έδωσε στον ήρωα δύο εργασίες που κάνουν που, φυσικά, θεώρησε αδύνατες να εκπληρώσει.  

Κατ' αρχάς, Ιάσων ήταν υποτιθέμενο για να οργώσει τα εδάφη του με τους ταύρους Άρης.  Το πρόβλημα ήταν ότι αυτά τα ζώα ήταν τρομερά άγρια και η πυρκαγιά.  Μετά από, έπρεπε να σπείρει τα δόντια δράκων από τα οποία θα προερχόταν οπλισμένα άτομα που πρέπει να πρέπει να παλέψει και να σκοτώσει με μια λόγχη.  Εάν τον πέτυχαν και στους δύο στόχους, κατόπιν θα έπαιρνε το χρυσό δέρας.  Δεδομένου ότι δεν είχε καμία επιλογή, Ιάσων συμφωνηθέν.  

Αλλά στο μεταξύ η Μεδεα, η κόρη του βασιλιά, είχε ερωτευτεί ήδη υπερβολικά με Ιάσων και του είχε προσφέρει τη βοήθειά της. Τον πήρε ένα λαδή για το σώμα από το Προμηθεύς που έκανε εκείνων που το χρησιμοποίησαν άτρωτο για μια ολόκληρη ημέρα.  Το πετρέλαιο προήλθε από εγκαταστάσεις στο Καύκασος που άκμασε από το αίμα του Προμηθεύς. Κατόπιν του είπε τι για να κάνει για να ελέγξει τους φοβερούς ταύρους Άρης.  

1ος στόχος

Και έτσι Ιάσων τρίφτηκε με το πετρέλαιο επόμενη ημέρα και έφυγε στους τομείς.  Ξαφνικά η γη κινήθηκε και οι ταύροι βγήκαν από τους υπόγειους στάβλους τους και άρχισαν το τρέξιμο προς τον ήρωα.  Εντούτοις, ανεξάρτητα από το πόσες φορές τον χτύπησαν, δεν κινούταν από τη θέση του. Όταν ο πρώτος ταύρος έχασε τη δύναμή του, Ιάσων πήδησε στα κέρατά του και την ανάγκασε στα γόνατά του. Έβαλε έπειτα το άροτρο στο κτήνος και συγκεντρώθηκε για να ελέγξει το επόμενο δελτίο Έτσι συνέχισε έως ότου κατόρθωσε να οργώσει όλο το έδαφος και άρχισε έσπειρε τα δόντια δράκων.  Όταν τελείωσε, οδήγησε τους ταύρους πίσω στο στάβλο τους και ολοκλήρωσε έτσι το πρώτο μέρος της εργασίας του.  

 2ος στόχος

Στην αυγή, ένας επικίνδυνος πολεμιστής βγήκε από κάθε δόντι.  Πώς θα μπορούσε Ιάσων να έχει οποιαδήποτε πιθανότητα να νικήσει όλους τους; Αλλά θυμήθηκε ότι μια άκρη Μεδεα  τον είχε δώσει, και πήρε μερικούς μεγάλους βράχους και τους έριξε στις υψηλές καμπύλες στα σπαρμένα άτομα.  Σύντομα άρχισαν να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για τα λακτίσματα και κατέρρευσαν.  Με αυτό, Ιάσων είχε εκπληρώσει το δεύτερο μέρος της εργασίας του και είχε κερδίσει ειλικρινά το δέρας.  

Η σειρά μαθημάτων ο, ο βασιλιάς δεν θέλησε πραγματικά να τον δώσει μακριά και αρχισμένος να σκέφτεται για τον τρόπο να ξεφορτωθεί το Αργοναύτες.  Αλλά Μεδεα  προειδοποίησε την ομάδα και μαζί ανακάλυψαν έναν τρόπο να αποκτηθεί το δέρας.  Μετά από το σχέδιο, η κόρη του βασιλιά κοιμήθηκε το δράκο με ένα τέχνασμα και έπειτα το Αργοναύτες πήρε το δέρας του δέντρου χωρίς ένα πρόβλημα.  Κατόπιν επέστρεψαν στο σκάφος τους και άφησαν οι Κολχίς που ίδια νύχτα.  

Όταν ο βασιλιάς ανακάλυψε την προδοσία Μεδεα,  και φύγετε του Αργοναύτες, σύλλεξε τους πολεμιστές του και άρχισε τη δίωξη - χωρίς επιτυχία. Χάρη σε Μεδεα, Ιάσων σκότωσε το βασιλιά Παλιάς και βασίλεψε σε Θεσσαλία για μια στιγμή.  Εντούτοις, αποβλήθηκε σύντομα από εκεί από το γιο του βασιλιά, Άκαυστος, και αφέθηκε σε Κόρινθος με Μεδεα.  Εκεί, ερωτεύτηκε με την κόρη Κρέων, Γλαυκή, κάτι που Μεδεα  δεν συμπάθησε καθόλου.  Σαν εκδίκηση, σκότωσε Κρέων, Γλαυκή και τα παιδιά της.  Όταν Ιάσων ανακάλυψε, σκοτώθηκε με ένα ξίφος στην πόρτα του σπιτιού του.

Περσεύς / Ηρακλής / Θύσεις / Αργοναύτες / Οδύσσεια / Φαέθων / Ορφέας
 

 
 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

«ΝΕΟΛΑΙΑ»/Δράση 3.2 «Μελλοντικό Κεφάλαιο» Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"