Απόλλωνας
Μυθολογία Ιστορία

Up
Δίας
Ήρα
Απόλλωνας
Άρτεμις
Αθηνά
Ποσειδώνας
Αφροδίτη
Δήμητρα
Ερμής
Άρης
Διόνυσος
Ήφαιστος

 


Απόλλωνας ανήκει στη δεύτερη ομάδα ολυμπιακών Θεών.  Είναι ο γιος του Θείας και της Λετο.  Η γέννησή του ήταν αρκετά δύσκολη επειδή ζηλότυπο Ήρα κυνήγησε τη μητέρα Απόλλωνα, Λετο, μέσω ολόκληρου του κόσμου και κανενός θέλησε να δώσει το καταφύγιό της που φοβάται την εκδίκηση Ήρα. Το νησί Δελος παρείχε το καταφύγιό της και γέννησε τα δίδυμα Απόλλωνας και Άρτεμις.

Ήταν ο Θεός του φωτός, προβλέψτε και η μουσική. O Απόλλωνας έκανε πολλές ενέργειες ηρώων.  Παραδείγματος χάριν, σκότωσε το δράκο Πίθων με τα βέλη του που καθιστούσε τους πληθυσμούς των Δελφών φοβισμένους.  Για αυτό πήρε το πύθιων Απόλλωνας παρωνυμίου, και έκανε τους Δελφούς δικοί του.  

Απόλλωνας ήταν πραγματικά όμορφος Θεός και είχε πολλά παιδιά, μεταξύ των άλλων Ορφέας, Καλλιόπη και πολύ περισσότεροι. Μόλις επιθυμήσει τη νύμφη Δάφνες και θα μπορούσε ακριβώς να τον δραπετεύσει με το μετασχηματισμό στο α σε μια δάφνη.  Από αυτόν η δάφνη είναι το ιερό σημάδι για Απόλλωνας.  

Πέρα από όλους ήταν χτισμένοι ναοί και οι λάρνακες για το Θεό. Πολλά ζώα αφορούσαν με τον όπως το λύκο, τον κύκνο, το γεράκι, το γύπα και το δελφίνι.  

Απόλλων και Μάρσιας

Η αρχή / Οι Θεοί του Ολύμπου / Μικρότεροι Θεοί.

 
 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

«ΝΕΟΛΑΙΑ»/Δράση 3.2 «Μελλοντικό Κεφάλαιο» Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"