Τροία

Μυθολογία

Ιστορία

Up
Μίνωας
Χρυσή περίοδος
Μήκυνες
Τροία
Σκοτεινής ηλικίας
Φωνή Ελλάδας

 


 Τροία

Η πόλη βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της δευτερεύουσας Ασίας στο έδαφος Τρώα.  Φαίνεται ότι υπήρξαν υπάρχων εννέα διαφορετικά Τροία, τα οποία έγιναν μεγαλύτερα και μεγαλύτερα με κάθε αναδημιουργία.  

Το διάσημο Τροία, εκεί όπου οι Έλληνες πάλεψαν 10 έτη για να το νικήσουν, ήταν το έβδομο με το βασιλιά Πρίαμος. Ότι αυτός ο πόλεμος υπήρξε πραγματικά είναι αρκετά σίγουρος. Υπήρξαν μεγάλες στάμνες καταστημάτων και επίσης διαδρομές της πυρκαγιάς, η οποία παρουσιάζει μια καταστροφή της πόλης σε περίπου 1300 π.Χ..  

Αλλά οι λόγοι δεν ήταν εκείνοι που Όμηρος μας λέει στην εικασία "Ηλίας", αλλά περισσότερο με στρατηγικά το υπόβαθρο. Ο τελευταίος μεγάλος κυβερνήτης του Ετεϊτς, Τουντχαλιας IV, διέδωσε μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ των δυτικών φυλών Ανατολία και τράβηξε πίσω αμέσως για να παλέψει ενάντια στις διαταραχές στο έδαφός του.  Τροία πιθανώς άνηκε επίσης σε αυτήν την συμμαχία και βρέθηκε σε ένα αγαθό τοποθετεί στρατηγικά, δίπλα στο Εύξεινος Πότος.  
Οι Μυκήνες και οι σύμμαχοί τους είδαν μια πιθανότητα να καθιερωθεί το έδαφός τους στη δευτερεύουσα Ασία και άρχισαν τον πόλεμο.
 

Έτσι κίνησαν έξω και επιδίωξαν την πόλη για χρόνια.  Δεδομένου ότι τους νίκησαν τελικά, πήραν εκείνη την εβδομάδα στο έδαφός τους ότι δεν θα μπορούσαν να αντισταθούν άλλο στην πίεση των ανθρώπων τους, άλλων ανταγωνιστών και ξένων φυλών. Επέφεραν την πτώση τους.  

Προϊστορία / Αρχαϊκή περίοδος / Κλασσική / Ελληνιστική / Στρατός / Χρονολογία

 
 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

«ΝΕΟΛΑΙΑ»/Δράση 3.2 «Μελλοντικό Κεφάλαιο» Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"