Ιστορία

Μυθολογία

Ιστορία

Προϊστορία
Αρχαϊκή περίοδος
Κλασσική
Ελληνιστική
Στρατός
Χρονολογία


Υποδοχή στο ιστορικό μέρος αυτού του ισόχωρου!  

Σε αυτό το μέρος της ιστοσελίδας θα βρείτε τις πληροφορίες κυρίως για την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και των περιοχών που ανήκαν μία φορά σε ότι  αφορούσε άμεσα τις  περιοχές Βόρεια της Αφρικής, της Ιταλίας, της Γαλλίας και ακόμη και της Ινδίας.  

Η ιστορία και η μυθολογία συσχετίζονται πολύ. Η μυθολογία μας λέει τις ιστορίες που είναι κάπως παρόμοιες με εκείνες που συνέβησαν αληθινά. Αυτό το καθιστά πιθανό να πάρει μια μικρή ιδέα μερικών γεγονότων που εμφανίστηκαν στους αρχαίους χρόνους, ως παραδείγματος χάριν τρωικός πόλεμος, μια από τις σημαντικότερες μυθολογικές ιστορίες.  Στην πραγματικότητα, μερικά συμπεράσματα αποδεικνύουν ότι υπήρξε πραγματικά μια ένοπλη σύγκρουση γύρω στο έτος 1300 Π. χ. και τα ονόματα ως Μίνωα, Αγαμέμνων και Θησέας να αφορούν πραγματικά τις ισχυρές προσωπικότητες του χρόνου.  

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα πολύ συμπέρασμα που μπορεί να παρουσιάσει τον τρόπο της ζωής κατά τη διάρκεια της περιόδου που αποτελείται από την προέλευση των πρώτων πολιτισμών γύρω στο έτος 9000 Π. χ. μέχρι την αρχή του Μινωικού πολιτισμού .   Ανακαλύπτοντας τα  πρώτα συμπεράσματα που μας λένε για τον πολιτισμό, τα τελετουργικά και τον τρόπο ζωής είναι από τα χρυσά έτη του Μίνωα Η σκοτεινή περίοδος δεν ονομάζεται έτσι χωρίς λόγο.  Από αυτήν την περίοδο δεν βρέθηκαν πολλά . Από αυτήν την ημερομηνία ελάτε στα ομηρικά έπη, αν και έχουν τα μέρη από άλλους συντάκτες.  Με τη δημιουργία των πόλεων κρατών και της αποίκισης, οι νέοι πολιτισμοί γεννήθηκαν που δεν ήταν τόσο διαφορετικοί από το σημερινό.  

Αφότου άρχισαν οι μεταναστεύσεις , κατά τη διάρκειά τους  πολλά έθνη ταξίδεψαν επάνω και κάτω ,παλεύοντας  να διατηρήσουν  τα εδάφη τους.  Η δύναμη λήφθηκε από τους διαφορετικούς ανθρώπους αρκετά συχνά, μερικοί την κράτησαν για πολύ, άλλοι  όχι. Με την επέμβαση της Μακεδονίας ,η αρχαία Ελλάδα κατόρθωσε να επεκτείνει τα εδάφη της μέχρι την Ινδία. Το τέλος του κόσμου του, εντούτοις, έφθασε με την άνοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.  Μετά από αυτό, η Ελλάδα υπέφερε πάλι πολύ με την κατάκτηση από την Τουρκία, από την οποία τελικά απαλλάχτηκε στην αρχή του τελευταίου αιώνα.  

Προσωπικά, βρίσκω την ιστορία πολύ ενδιαφέρουσα, μεταξύ άλλων, επειδή επιτρέπει σε σας να καταλάβετε καλύτερα το παρόν. Δυστυχώς, πολλά γεγονότα σ'αυτή η ιστορία υπαγορεύονται από τη φιλοδοξία της δύναμης και η ανθρωπότητα δεν φαίνεται να μαθαίνει από αυτά.

Για να ξέρει ένα μικρό κομμάτι περισσότερο για την ελληνική ιστορία, ρίχνει μια ματιά στις ακόλουθες σελίδες. Ελπίζω ότι θα τον απολαύσετε!  

 

 

MYTH ABC

Guestbook

Contact

Sources

Creators

HISTORY ABC

Sitemap

English

German

French

Greek

Links

«ΝΕΟΛΑΙΑ»/Δράση 3.2 «Μελλοντικό Κεφάλαιο» Jannis Trociewitz "Mythological & Historical Webpage for the Youth of Europe"